Χειμερινό Πρόγραμμα στο Χώρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Happy Kiddo

Ο Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης του Happy Kiddo μετρά ήδη ένα χρόνο λειτουργίας, πολλές ώρες χαράς, δημιουργίας και έκφρασης και αμέτρητα παιδικά χαμόγελα. Πρόκειται για ένα χώρο που δημιουργήθηκε με γνώμονα τα παιδιά, τις ανάγκες τους και τα ενδιαφέροντά τους. Σε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο 200 τ.μ. καθώς και στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο μας 400 τ.μ., οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν, να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να ανακαλύψουν, να πειραματιστούν και φυσικά να διασκεδάσουν !

Τα εργαστήριά μας  δέχονται παιδιά ηλικίας 5 εώς 12 ετών και λειτουργούν καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Χειμερινό ωράριο λειτουργίας 17:00 εως 21:00

Θερινό ωράριο λειτουργίας 8:00 εως 16:00


Ο χώρος μας

Ο εκπαιδευτικός χώρος αποτελεί ένα μεταβλητό πλαίσιο της ανθρώπινης δραστηριότητας, ένα πεδίο σύνθετων κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και αγωγής, μια πολυδύναμη υλική πραγματικότητα μέσω της οποίας το παιδί λαμβάνει τα πρώτα ερεθίσματα για την παιδαγωγική πράξη.  Ο χώρος μας μελετήθηκε και δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις παραμέτρους, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο, οικείο, και ασφαλές περιβάλλον που δημιουργεί δυνατότητες ενεργητικής και βιωματικής μάθησης. Ο λειτουργικός και ευέλικτος χώρος του κέντρου μας αποτελεί μια αποτύπωση του παιδικού κόσμου, προσαρμοσμένη στα χαρακτηριστικά  και τις ανάγκες των παιδιών. Οι υψηλής αισθητικής και ποιότητας υποδομές ενθαρρύνουν τη συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, προσφέρουν δυνατότητες ενεργητικής συμμετοχής και ελευθερία για ανάληψη πρωτοβουλιών.

 


Περιηγηθείτε στα εργαστήρια μας με μια γρήγορη ματιά:

Ρομποτική

Πληροφορική, μαθηματικά, τεχνολογία και φυσικές επιστήμες συνδυάζονται άρτια και αλληλεπιδρούν στην πιο σύγχρονη τάση της παιδαγωγικής, την εκπαιδευτική ρομποτική. Στο ελκυστικό μαθησιακό περιβάλλον που δημιουργούν τα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά αναλαμβάνουν το ρόλο του δημιουργού αλλά και του προγραμματιστή ρομπότ, τροφοδοτούνται με ενδιαφέρον και περιέργεια και εξασκούνται στην επίλυση προβλημάτων. Η εξερεύνηση, η ανακάλυψη και ο πειραματισμός πρωταγωνιστούν στη σκηνή της ρομποτικής, υποστηρίζουν το ομαδικό πνεύμα και τις αρχές της συνεργασίας, ψυχαγωγούν και μετατρέπουν την ενασχόληση με τις θετικές επιστήμες σε παιχνίδι.


Θεατρική Αγωγή

Σε μια συνεχή αναζήτηση μεθόδων και πρακτικών που στοχεύουν στην ολόπλευρη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού εντάσσουμε τη θεατρική αγωγή στο πρόγραμμα του κέντρου μας. Οι συμβάσεις, οι τεχνικές, η γλώσσα του θεάτρου και το θεατρικό παιχνίδι μετατρέπονται σε εργαλεία που εξελίσσουν την προσωπικότητα του παιδιού. Μέσω της θεατρικής αγωγής το παιδί εκφράζεται συναισθηματικά και καλλιτεχνικά, επικοινωνεί τις ιδέες του και τις σκέψεις του, καταφέρνει να ερμηνεύσει το φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον, έρχεται σε επαφή με διαπολιτισμικά στοιχεία και μαθαίνει να αποδέχεται το διαφορετικό.


Παιδική Yoga

Τα παιδιά που συμμετέχουν στις μετασχολικές δραστηριότητες του κέντρου μας, έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν σωματικά, δοκιμάζοντας μια από τις πιο διασκεδαστικές και ευχάριστες μορφές άθλησης, τη παιδική Yoga. Κινητοποιώντας σώμα και μυαλό, το παιδί μαθαίνει να αγαπά και να αποδέχεται τον εαυτό του και ενισχύει τη θετική αυτοεικόνα του. Η παιδική Yoga επιτρέπει στους μικρούς μας φίλους να ασκηθούν σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν καλύτερη στάση σώματος και ευλυγισία. Ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την ομαδικότητα, τους διδάσκει πως να χαλαρώνουν και να αποφορτίζονται από το άγχος.

 


Σκάκι

Βασίλισσες, αξιωματικοί, ίπποι και πύργοι αναλαμβάνουν ρόλους για την προστασία του Βασιλιά. Η σκακιστική ομάδα του Happy Kiddo, σε ασπρόμαυρο φόντο, θα μας εξηγήσει τους κανόνες του παιχνιδιού και θα μας βοηθήσει να καλλιεργήσουμε την κριτική και στρατηγική μας σκέψη, την αυτοσυγκέντρωση, τη μνήμη και τις γνωστικές και επικοινωνιακές μας δεξιότητες.


Μουσική Αγωγή

Ήχοι, νότες, μελωδίες και τραγούδια συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό της μουσικής τέχνης. Το πρόγραμμα της μουσικής αγωγής που πραγματοποιούμε βασίζεται στην εξάσκηση στο ρυθμό και το μέτρο με κρουστά και αποσκοπεί στην ευκολότερη κατανόηση των μουσικών μορφών, της δυναμικής, του ηχοχρώματος και της αρμονίας. Τα παιδιά γίνονται φίλοι της μουσικής και ευεργετούνται από τις «θεραπευτικές» της ιδιότητες μέσα από μελωδικά ταξίδια σε διαφορετικά μουσικά ακούσματα, με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και χορό.


Εικαστικά

Η πιο γλαφυρή μορφή έκφρασης συναισθημάτων και σκέψεων είναι ίσως η ζωγραφική. Η φαντασία και η πραγματικότητα συνυπάρχουν αρμονικά στο παιδικό σχέδιο και στο χώρο μας έχουν την ευκαιρία να εκδηλωθούν ποικιλοτρόπως. Πληθώρα υλικών, διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής και πλούσια ερεθίσματα από την εικαστική μας κληρονομιά παρέχονται στα παιδιά μας με στόχο να αναπτύξουν την αισθητική τους αντίληψη, να γίνουν κοινωνοί της εικαστικής τέχνης και να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Οι εικαστικές μας αναζητήσεις διευρύνονται και στο χώρο της γλυπτικής και του πηλού, στην επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών, πρώτων υλών από τη φύση και αντικείμενων καθημερινής χρήσης. 


Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική

Εκκολαπτόμενοι σεφ δημιουργούν γευστικές προκλήσεις, ανακαλύπτουν πως να χρησιμοποιούν εναλλακτικά τις πρώτες ύλες της μαγειρικής τέχνης, δοκιμάζοντας πρωτότυπες αλλά και παραδοσιακές συνταγές. Αποσκοπώντας στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής ήδη από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, συμπεριλαμβάνουμε στα εργαστήρια μας μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το παιδί εμπλέκεται ενεργά, επιλέγει τα υλικά, δημιουργεί και μαθαίνει πώς να απολαμβάνει τις αγαπημένες του γεύσεις αλλά υπό ένα πιο υγιεινό και ισορροπημένο πρίσμα σχετικά με τη διατροφή του.  


Δημιουργική Γραφή/ Παιδικό Παραμύθι

Οι εμπειρίες, τα όνειρα, οι φόβοι και οι προσδοκίες των παιδιών αποφορτίζονται ψυχολογικά και συναισθηματικά και γίνονται πρωταγωνιστές των δικών τους παραμυθιών. Καλλιεργώντας το γραπτό λόγο και τη γλωσσική έκφραση οι μικροί μας συγγραφείς συνεργάζονται πνευματικά και πρακτικά με στόχο να εκπονήσουν τη δική τους ιστορία. Ακολουθώντας τις αρχές της δημιουργικής γραφής και δανειζόμενοι ήρωες ή συνθήκες από αγαπημένα τους παραμύθια δίνουν ζωή και νέα πνοή στην κλασσική παιδική λογοτεχνία, εικονογραφούν τις ιστορίες τους και μας αφηγούνται ενδιαφέρουσες περιπέτειες. 


Σχολική Μελέτη

Στο χώρο μας λειτουργεί τμήμα σχολικής μελέτης, οι εκπαιδευτικοί μας, χρησιμοποιώντας εξατομικευμένες μεθόδους και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή, υποστηρίζουν, ενισχύουν και βοηθούν τα παιδιά να εκπληρώσουν τις καθημερινές σχολικές τους υποχρεώσεις. Προετοιμάζουν τα παιδιά για την αποδοτικότερη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία, καλύπτουν γνωστικά κενά και διδάσκουν τρόπους ποιοτικότερης και μεθοδικότερης προσωπικής μελέτης. Τα παιδιά έτσι είναι ικανά να οργανώσουν το χρόνο τους, να επιλέξουν το στυλ διαβάσματος που τους ταιριάζει, να νιώσουν αυτοπεποίθηση στη σχολική τάξη αλλά και να αξιοποιήσουν δημιουργικά και ψυχαγωγικά τον ελεύθερο χρόνο που τους απομένει.


Το προσωπικό μας

Οι άνθρωποι που εργάζονται στις δομές μας επιλέχθηκαν με πρωταρχικό κριτήριο το μεράκι τους και την αγάπη τους για τα παιδιά. Είναι επαγγελματίες της εκπαίδευσης, (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, γυμναστές, μουσικοί) απόφοιτοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με πολύχρονη εμπειρία στις δομές της εκπαίδευσης.