10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΈΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

1. Δώστε στον εαυτό σας αλλά και στο παιδί πολύ χρόνο για να προετοιμαστείτε το πρώτο πρωινό που θα πάτε στον παιδικό σταθμό. Δεν θέλετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με το άγχος να σας κυριεύει! Οπότε ξυπνήστε νωρίς και  απολαύστε την πρωινή σας προετοιμασία. Καλό είναι να έχετε προετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα.

2. Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας όλα τα  απαραίτητα έγγραφα που σας ζητήθηκαν για την εγγραφή του παιδιού.

3. Δώστε στην υπεύθυνη του τμήματος μια λίστα με τις αλλεργίες που τυχόν να έχει το παιδί ή φαρμακευτική αγωγή που παίρνει.

4. Ενημερώστε αν χρειάζεται να δωθεί προσοχή σε κάποιες τροφές οι οποίες μπορεί να προκαλούν δυσανεξία, αν ακουλουθείτε ειδικό διαιτολόγιο, ή απλά να μην αρέσουν στο μικρούλι σας.

5. Αφήστε στην διεύθυνση τα τηλέφωνα σας  καθώς και κάποιους αριθμούς έκτακτης ανάγκης  ώστε να μπορείτε να ειδοποιηθήτε άμεσα.

6. Επιλέξτε 2 άτομα ακόμη από το άμεσο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον που μπορεί να χρειαστεί να πάρουν το παιδί  από τον  παιδικό σταθμό και συστήστε τους στο προσωπικό ,ώστε να τους γνωρίζει.

7. Μην ντύσετε το παιδάκι σας με τα καλύτερα του ρούχα .Μπορεί να λερωθεί καθώς παίζει ή καθώς δημιουργεί ”μικρά αριστουργήματα”!

8. Αποχαιρετηθείτε σύντομα και δίνοντας  ένα γρήγορο φιλί στην υποδοχή του χώρου, ευχηθείτε του απλά να περάσει μια όμορφη μέρα και θυμείστε του ότι θα έρθετε να το πάρετε σύντομα  Δώστε στις εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να ασχοληθούν με την ομαλή προσαρμογή του παιδιού, και βασιστείτε στην πολυετή τους πείρα.

9. Την ώρα του αποχαιρετισμού λοιπόν απλά χαμογελάστε, μεταδώστε την αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά , και μην αφήσετε στο παιδι να καταλάβει   τα συναισθήματα άγχους και νευρικότητας που σας κυριεύουν!

10. Τέλος ,αφήστε τις τύψεις και τις ενοχές στο σπίτι, και συνεχίστε κανονικά την ημέρα σας. Θυμηθείτε πως χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν καθημερινά στον παιδικό σταθμο, και πως όλοι αυτοι οι γονείς σίγουρα θέλουν ,όπως κι εσείς,  το καλύτερο για το παιδάκι τους. Θυμηθείτε τους λόγους για τους οποίους εμπιστευτήκατε τον συγκεκριμένο χώρο και απλά εμπιστευτείτε το αλάνθαστο γονεικό ένστικτό σας!

Προηγούμενο άρθρο9 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
Επόμενο άρθροΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ