Η ..ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

Είναι προτιμότερο να αποχαιρετήσετε γλυκά και με σιγουριά το παιδί και να αποχωρήσετε από τον παιδικό σταθμό, χωρίς παζαρέματα και διαπραγματεύσεις. Το παιδί, από τη στιγμή που ξέρει ότι θα φύγετε, θα κλαίει μέχρι να το κάνετε. Είναι λοιπόν προτιμότερο να επισπεύσετε την αναχώρησή σας και να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον παιδικό σταθμό λίγη ώρα αργότερα, για να σιγουρευτείτε ότι έχει ηρεμήσει. Τις περισσότερες φορές, λίγα λεπτά από την αναχώρηση του γονιού, τα παιδιά σταματούν αμέσως να κλαίνε.

Μην προσπαθήσετε να το συγκρίνετε με τα άλλα παιδιά που δεν κλαίνε και έχουν ήδη προσαρμοστεί. Το κάθε παιδί έχει διαφορετικό ρυθμό προσαρμογής και με το να το συγκρίνετε με τα άλλα παιδιά του δείχνετε ότι δεν υπολογίζετε τα συναισθήματά του.

Μη φύγετε από τον παιδικό σταθμό χωρίς να το αποχαιρετήσετε, θεωρώντας ότι δεν θα το καταλάβει. Θα ταραχθεί πολύ περισσότερο εάν ανακαλύψει ότι το αφήσατε και φύγατε χωρίς να πείτε κάτι.

Τέλος, όταν πάτε να πάρετε το παιδί σας από το παιδικό σταθμό, μην ξεχάσετε να του εκφράσετε τη χαρά σας και την περηφάνια σας για το νέο του ξεκίνημα.

Προηγούμενο άρθροΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΕ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΒΗΜΑΤΑ!
Επόμενο άρθροΠΡΑΚΤΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ