DRAGON’S DEN CAMP 2024

ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ DRAGON ΕΜΠΕΙΡΙΑ;;;

Θέλεις το παιδί σου να γίνει μέλος σ’ ένα διαφορετικό summer camp και να ζήσει μια Dragon εμπειρία;

Ένα πολλά υποσχόμενο παιδαγωγικό camp στην καρδιά του καλοκαιριού. Πρόκειται για ένα summer camp δράσεων και καινοτομίας με δύο περιόδους λειτουργίας και σύνολικη διαρκεια δεκα εβδομάδων.

Οι παιδαγωγοί μας, που απαρτίζονται από μια ομάδα εκπαιδευτικών, γυμναστών, ειδικων παιδαγωγων και εμψυχωτών αναζητούν μια καινοτόμα, παιδική, ιδέα και είναι προετοιμασμένοι για πρωτότυπες συνεργασίες.

Οι καταξιωμένοι παιδαγωγοί οι οποίοι θα αποτελούν την ομάδα των Dragons είναι οι:

Κ. Μαίρη, εκπαιδευτικός & εΚπαιδευτρια ρομποτικης

Κ. Αναστασία, εκπαιδευτικός & Εμψυχωτρια δημιουργικων εργαστηριων

Κ. Γιώργος, γυμναστής & προπονητής κολύμβησης

Κ. Αφροδίτη, γυμνάστρια & προπονήτρια αθλημάτων

Κ. ΣΟΦΙΑ,Εκπαιδευτικος & Συμβουλος messy play

Κ. Νικος, Εμψυχωτης υδατινων ομαδων & φωτογραφος

Κ. Βασιλης, καθηγητης αγγλικων & social managment

Κ. Χρηστος, θεατρολογος & Χορογραφος

Η ομάδα μας είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις καλύτερες παιδικές ιδέες ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΥΠΟΔΥΟΜΕΝΟΙ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕς. ΤΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ; ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ; ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ; Έτσι, με τη λήξη της σεζόν θα έχουν υλοποιηθεί αυτά τα σχέδια και θα είναι έτοιμα να παρουσιαστούν στο κοινο.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • Α’ΦΑΣΗ

17/6-21/6 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

24/6-28/6 MARKETING ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

1/7-5/7 ΟΜΑΔΑ MESSY PLAY. ΚΕΝΤΡΟ ΠΗΛΟΥ

8/7-12/7 ΕΤΑΙΡΕΙΑ Κινουμένων Σχεδίων Animation

15/7-19/7 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

22/7-26/7 βιομηχανια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

29/7-31/7 σεμιναριο podcast & ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

 

 • Β’ΦΑΣΗ

19/8-23/8 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ

26/8-30/8 ΕΜΠΟΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ “ΑΛΛΙΩΣ”

2/9-10/9 THE END: ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

 

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

EXTRAS

 • PING PONG
 • ATHLETICS
 • SWIMMING POOL
 • ZUMBA
 • ROBOTIC
 • MUSIC
 • ENGLISH

Το Dragon’s Den Camp λαμβάνει χώρα σ΄ένα προετοιμασμένο και ασφαλές περιβάλλον που είναι εφοδιασμένο με όλα τα κατάλληλα μέσα και υλικά. Το πεδίο δράσης θα είναι τόσο οι σύγχρονες αίθουσες μας όσο και ο αύλειος χώρος, στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση καθώς πιστεύουμε στις αρχές που υποστηρίζουν τη σχέση μας με το εξωτερικό και φυσικό περιβάλλον. Μάλιστα, το κυριότερο στοιχείο της φύσης, το νερό, το ενσωματώσαμε στην εκπαιδευτική μας μονάδα με την ίδρυση του κολυμβητηρίου. Έτσι, τα παιδιά του summer camp έχουν την δυνατότητα μία φορά την εβδομάδα να φοράνε τα μαγιό τους και να εξασκούνται κολυμπώντας στην πισίνα μασ, υπο την καθοδήγηση πτυχιούχου προπονητή. Καθημερινά θα αθλούνται με γυμναστική, χορό, μουσικοκινητικά παιχνίδια και οργανωμένα αγωνίσματα (ping pong, στίβο, volley, handball κλπ)

 

17/6-21/6 επιχειρηση φωτογραφιασ

3.2.1…. smile and take a picture

Μετράμε αντίστροφα και τα παιδιά μας δείχνουν το πιο μεγάλο τους χαμόγελο! Ώρα για φωτογραφία! Πάρτε πόζες! Λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, πιο μακριά, πιο ψηλά, ανοιχτά μάτια,…και τώρα η σειρά σας.

Μετά από την αφηγηματική φωτογραφία, τα παιδιά προσεγγίζουν το ευρύ φάσμα της φωτογραφικής δημιουργίας. Εξοικειώνονται με το φωτογραφικό μέσο και συνδέουν άμεσα την καλλιτεχνική, τη θεωρητική και την τεχνική παράμετρο της φωτογραφικής εικόνας. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων, την κριτική ανάλυση-συζήτηση, τον πειραματισμό, τη συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) και την παρουσίαση έργων στο κοινό.

 

24/6-28/6 MARKETING ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Τα STEAM είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση της μάθησης που χρησιμοποιεί την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά ως σημεία πρόσβασης για την ανάπτυξη της έρευνας, του διαλόγου και της κριτικής σκέψης των μαθητών. Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές που συμμετέχουν στη βιωματική μάθηση, να εμμένουν στην επίλυση προβλημάτων, να μαθαίνουν να εργάζονται και να συνεργάζονται μέσα από τη δημιουργική διαδικασία. Κατασκευή μηχανισμών με τουβλάκια LEGO, πειράματα με απλά υλικά και βασικές αρχές προγραμματισμού, στελεχώνουν το συγκεκριμένο εργαστήριο. Επιπλέον, μέσα από την επαφή με εκπαιδευτικά ρομπότ, τα παιδιά γίνονται πλέον μέλη μιας ερευνητικής ομάδας, που προγραμματίζει, κατασκευάζει και δημιουργεί νέους κόσμους. Το marketing τεχνητής νοημοσύνης είναι ο νέος επαγγελματικός κλάδος που ανθίζει παγκοσμίως!

 

1/7-5/7 ΟΜΑΔΑ MESSY PLAY

ΚΕΝΤΡΟ ΠΗΛΟΥ & ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Η αισθητηριακή αγωγή είναι με απλά λόγια η δραστηριότητα που διεγείρει τις αισθήσεις μας: τη γεύση, την όραση, την ακοή, την αφή, την όσφρηση, την ισορροπία, την αίσθηση όλου μας του σώματος. Το messy play θέτει στο επίκεντρο τα παραπάνω και εμείς είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα, ποιοτικά και φυσικά υλικά όπως: άμμο, χώμα, πηλό, πλαστελίνες κλπ. Δημιουργούμε σχήματα, μορφές κ αι δράσεις. Με επιλεγμένα εργαλεία τα παιδιά μπορούν να εργαστούν, να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν και να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη! Το κέντρο κεραμικής προωθεί προϊόντα από πηλό, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη. Αυτή την εβδομάδα λερωνόμαστε άφοβα λοιπόν…

 

8/7-12/7 ΕΤΑΙΡΕΙΑ Κινουμένων Σχεδίων Animation

Ποιός δεν έχει περάσει ανέμελα Κυριακάτικα πρωινά με κινούμενα σχέδια; Ποιός δε ξέρει την μεγάλη εταιρεία της Disney; Τα workshops των κινουμένων σχεδίων αναφέρονται σε διαφορετικές τεχνικές του animation και στόχος είναι – εκτός από το εκπαιδευτικό μέρος του εργαστηρίου – να μπορούν τα παιδιά να οδηγηθούν σ’ ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, δηλαδή μια σχεδιασμένη εν δυνάμει ταινιούλα που θα την έχει δημιουργήσει τα ίδια . Στην αρχή, οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν την τεχνική Cut Out δημιουργώντας βασικούς χαρακτήρες και δίνοντάς τους κίνηση (animation) και Stop Motion Animation. Έπειτα, θα δανείσουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες των (Voice Over). Ας μην ξεχνάμε πως τα παιδιά όπως και οι ενήλικες συχνά ταυτίζονται με τους χαρακτήρες της ιστορίας και συνδέονται σε κάποιο βαθμό με τα θέματα και τα γεγονότα της υπόθεσης. Αυτή η ταύτιση τους δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματα τους με έμμεσο τρόπο.

 

15/7-19/7 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ δημιουργικησ γραφησ

Kρατάμε μολυβάκι … ανοίγουμε μυαλουδάκι! Θα ασκηθούμε στον τρόπο άντλησης υλικού από το περιβάλλον αλλά και από τη δική μας προσωπική ιστορία. Επίσης, θα μάθουμε να εντοπίζουμε τα ερεθίσματα εκείνα που προσφέρονται σε ένα αστικό τοπίο αλλά και σε εσωτερικούς, ιδιωτικούς χώρους, προκειμένου να συνθέσουμε τις δικές μας γραπτές αφηγήσεις, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν ένα αυτοτελές διήγημα ή να ενταχθούν σε ένα έργο μεγαλύτερης έκτασης (νουβέλα/ μυθιστόρημα). Πώς μπορεί ένα μυθιστόρημα να έχει απήχηση στο κοινό; Ποιές ειδικότητες πρέπει να συνεργαστούν για την έκδοση ενός βιβλίου; Ο επιχειρηματικός τομέας δημιουργικής γραφής θα δώσει τις απαντήσεις …

 

22/7-26/7 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

“Μετατροπή των απορριμμάτων ή άχρηστων υλικών σε νέα υλικά ή προϊόντα καλύτερης ποιότητας ή υψηλότερης περιβαλλοντικής αξίας”

Μία σύγχρονη βιομηχανία φιλική προς το περιβάλλον … Οι συμμετέχοντες θα έλθουν σε επαφή με τη δημιουργική ανακύκλωση και συγκεκριμένα με την κατασκευή διαφόρων αντικειμένων χρηστικών, διακοσμητικών, θα ευαισθητοποιηθούν και θα γνωρίσουν την ιδέα της δημιουργικής ανακύκλωσης . Έτσι, η ανακύκλωση γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι αβίαστη μάθηση. Στόχος του upcycling είναι:

 • Η προστασία του περιβάλλοντος.
 • Η μείωση της χρήσης των νέων πρώτων υλών που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της χρήσης ενέργειας, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης , της ρύπανσης των υδάτων , ακόμη και των εκπομπών αερίων που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
 • Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.
 • Η Ανακύκλωση συμβάλλει στη δημιουργία ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος τόσο σήμερα όσο και αύριο, προστατεύοντας την υγείας μας και συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τη δική μας και των παιδιών μας.

 

29/7-31/7 σεμιναριο podcast & ραδιοφωνο

Η σύγχρονη εποχή έχει φέρει στο επίκεντρο τα διαδικτυακά και τεχνολογικά μέσα. Το podcast αλληλοσυμπληρώνονται με την λογοτεχνία και το ραδιόφωνο. Πολλοί άνθρωποι των θετικών επιστημών στρέφονται προς τέτοιες επαγγελματικές κινήσεις. Τα παιδιά σχολικής ηλικίας μαγεύονται από το μυστηριώδες περιβάλλον του ραδιοφώνου και επιθυμούν να μυηθούν τόσο σε αυτό όσο και στην νέα DIY εκδοχή του: το Podcast. Πόσο μάλλον όταν αυτό παίρνει πραγματική μορφή και ζωντανεύει σταδιακά μπροστά τους. Στις συναντήσεις μας θα μάθουμε όλα όσα αφορούν το σχεδιασμό, το στήσιμο και την παρουσίαση εκπομπών, ενώ παράλληλα θα παίζουμε και θα μαθαίνουμε, θα δημιουργούμε, δηλαδή, τα δικά μας podcast. Όλοι οι εν δυνάμει ραδιοφωνικοί παραγωγοί ΕΤΟΙΜΟΙ;;;

 

19/8-23/8 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ

Και σ’ αυτό το σημείο τα παιδιά αναλαμβάνουν επαγγελματική υπόσταση αρχαιολόγου. Ένας αρχαιοελληνικός τόπος ξεφυτρώνει στην αυλή μας και είναι έτοιμος για ανασκαφή. Οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν αρχέγονα ψηφιδωτά. Με τον όρο ψηφιδωτό – ψηφοθέτημα ή και μωσαϊκό περιγράφουμε την τέχνη εκείνη μέσω της οποίας σχηματίζονται εικόνες ή παραστάσεις με τη χρήση μικρών τεμαχίων διαφόρων υλικών όπως βότσαλα, γυαλί, μάρμαρο, πηλό, των λεγόμενων ψηφίδων τις οποίες ο τεχνίτης συναρμολογεί πάνω σε ένα στέρεο υπόστρωμα ώστε αυτές να συγκρατούνται εκεί με ασφάλεια. Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία της ιστορίας του τόπου μας, και η απόκτηση βιωματικής εμπειρίας στην τέχνη του ψηφιδωτού. Ακόμα, η βιωματική εμπειρία περιλαμβάνει την κατασκευή χαρτοπολτού τον χρωματισμό και την παραγωγή ψηφίδων . Σε δεύτερο επίπεδο οδηγούμαστε στην δημιουργία ενός ψηφιδωτού με έμμεση και άμεση ψηφοθέτηση.

 

26/8-30/8 ΕΜΠΟΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ “ΑΛΛΙΩΣ”

Έχετε παλιά μακό, παλιά φθαρμένα ρούχα, που ενώ δεν τα φοράτε πια, κάτι σας συνδέει συναισθηματικά μαζί τους, Αν τα πετάξετε στα σκουπίδια το πιθανότερο που θα συμβεί είναι να καταλήξουν θαμμένα στο έδαφος μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα, βάζοντας ένα έξτρα λιθαράκι στη ρύπανση του εδάφους και κατ’ επέκταση του περιβάλλοντος. Οι καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες υπερασπίζονται τέτοια σενάρια. Επίσης, το σχολείο μας μάχεται διαρκώς για μια οικολογική συνείδηση, Συνδέοντας αυτά τα δύο, δίνουμε την λύση μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντές μας, θα μυηθούν στα μυστικά της ραπτικής και της ύφανσης… Με αυτά τα υφάσματα θα φτιάξουμε μαζί τσάντες, σουπλά, χαλάκια και πολλά ακόμα που δεν μπορείτε να φανταστείτε…

 

2/9-10/9 THE END: ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Η λήξη του πιο πρωτότυπου summer camp δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει την έκθεση των επιχειρηματικών αποστολών. Όλη την εβδομάδα, τα παιδιά θα προετοιμάζονται ώστε να στήσουν με τον κατάλληλο τρόπο την έκθεσή τους και να την παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό. Έτσι όπως θα παρουσίαζε ένας νεόφυτος επιχειρηματίας τις ιδέες του. Θα επιλέξουν τα καλύτερα έργα και θα τα εμπλουτίσουν. Την τελευταία μέρα θα γλεντήσουμε παρέα. Πάρτυ λήξης με χορό, τραγούδι, μουσική και έπειτα η παρουσίαση…

 • Η αυλή του σχολείου μας μετατρέπεται σε θερινό bazzar.
 • Τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν δημόσια, σε ειδικά διαμορφωμένη θεματική έκθεση, η οποία προετοιμαζόταν κατά την διάρκεια όλων των προγενέστερων εβδομάδων. Θα έχετε την δυνατότητα συμβολικής αγοράς των έργων που επιθυμείτε και τα χρήματα θα δοθούν στο Χαμόγελο του παιδιού.”
 • Μετά το πέρας του προγράμματος τα παιδιά θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια που παρακολούθησαν από τους dragons τους.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Executive producer: ΕΣΚΙΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: HAPPY KIDDO

 

CONTACT

www.happykiddo.gr

info@happykiddo.gr

 

TALK TO US

Tritsi Antoni 54-56

Evosmos 56224, Thessaloniki

2310 762 135

6944142134

Προηγούμενο άρθροΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Επόμενο άρθροΧειμερινό Πρόγραμμα στο Χώρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Happy Kiddo