ΒYE BYE ΠΙΠΙΛΑ!

Mια πιπίλα μπορεί πραγματικά να αποδειχτεί ο σωτήρας σας, ειδικά τους πρώτους δύσκολους μήνες μαζί με το μωράκι σας. Βάζοντας την στο μικρό -αλλά ομολουγομένως απίστευτα θορυβώδες -στοματάκι του μικρού σας, η ησυχία επανέρχεται και το σπιτικό σας ηρεμεί αυτόματα.

Ένα αληθινό θαύμα σωστα?

Δυστηχώς όμως, όλα τα καλά τελειώνουν σύντομα, και πριν το καταλάβατε ,το μωρό σας έχει γίνειπια ολόκληρο παιδάκι που απαιτεί να έχει την πιπίλα ως την πιο πιστή του σύντροφο και μάλιστα 24 ώρες το 24ωρο.
Και πως λοιπόν σταματάμε αυτήν την εξαρτημένη σχέση του παιδιού μας με την μέχρι πρότινος και δική μας άμεση λύση στο κλάμα του ?
Nα μερικά χρήσιμα tips που σίγουρα θα βοηθήσουν εσάς τους γονείς να μην χάσετε τα λογικά σας σε αυτό το εγχείρημα.

1.Δοκιμάστε την αργή αλλά σταθερή μέθοδο
Αφού το παιδι σας είναι εξαρτημένο απο αυτη του την συνήθεια δοκιμάστε να στερείται την πιπίλα κάθε φορά και περισσότερη ώρα , κάτι που μπορεί να κάνει πιο εύκολη την διαδικασία.

2. Συζητήστε το
Μιλήστε και εξηγήστε του ότι πια είναι αρκετά μεγάλο και η πιπίλα είναι μόνο για μικρά μωράκια. Προτείνετε ακόμα να την χαρίσετε σε ένα μωρό στο κοντινό σας περιβάλλον,ή να την δωρίσετε σε ένα που την χρειάζεται περισσότερο .

3. Εξαφανίστε την με ”μαγικό”τρόπο”
Πρόσφατα έχει κάνει την εμφάνιση της η ”νεράιδοπιπιλένια” που παίρνει τις πιπίλες των παιδιών ενω αυτά κοιμούνται , και στην θέση τους αφήνει ένα μικρό δωράκι και ένα ευχαριστήριο σημείωμα. Φροντίστε φυσικά να έχετε ενημερώσει πριν γίνει αυτό και το δωράκι να είναι κάτι συμβολικό που θα αρέσει στο μικρο σας.

4.Κρύψτε όλες τις πιπίλες και μην τις δίνετε κάθε φορά που κλαίει.

Όταν το μικρό σας κλάψει για κάτι ,μην του προσφέρετε αμέσως την πιπίλα αλλά προσπαθήστε να το καθησυχάσετε με άλλους τρόπους, αλλάζοντας το θέμα η δίνοντας του κάτι για να ξεχαστεί. Και φυσικά μην αφήνετε πιπίλες σε σημεια που και το ίδιο μπορεί να τις πάρει ή ξέρει που βρίσκονται

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και οι παραπάνω μέθοδοι μπορει να φανούν χρήσιμες για σας ή να χρειαστει να δώσετε λίγο χρόνο ακόμα στο μικρό σας.

Με αποφασιστικότητα και υπομονή από την πλευρά σας όμως εν τέλει η πιπίλα θα αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση κοιτώντας τις μωρουδιακές φωτογραφίες παρέα με το μικρό σας αγγελούδι.

Προηγούμενο άρθροΚΔΑΠ (5 – 12 ετών)
Επόμενο άρθροΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΕ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΒΗΜΑΤΑ!